Open Call #2

Studio ZOOkeeper zoekt kunstenaar

Studio ZOOkeeper is een inspirerende maakplaats in het Rensenpark, het voormalige dierenpark in het centrum van Emmen. De studio is vooral bedoeld voor kunstenaars uit Noord- en Oost Nederland. Periode: juli, augustus, september 2021.

Voor Studio ZOOkeeper zijn we op zoek naar een professionele kunstenaar met ervaring en affiniteit met Land-Art of landschapskunst. De kunstenaar gebruikt Studio ZOOkeeper als maakplaats. Daarnaast is er, afhankelijk van het plan, de mogelijkheid om op het naastgelegen terrein in het Rensenpark een project te realiseren in de buitenruimte. Van de kunstenaar verwachten we dat hij/zij zelfstandig werkt aan een kunstproject en dat hij/zij het publiek informeert en betrekt bij het project.

We hebben een voorkeur voor het thema Land-Art vanwege het 50-jarig bestaan van het kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill. Dit wereldberoemde kunstwerk is in 1971 in Emmen gerealiseerd door Robert Smithson. In overleg is het mogelijk een reflectie te geven op dit iconische werk van Smithson. In verband met de rechten op het kunstwerk, beheerd door Holt-Smithson Foundation en Land Art Contemporary gaat dit in overleg met Centrum Beeldende Kunst Emmen.

Is je belangstelling gewekt, stuur ons dan een projectvoorstel dat zich verhoudt tot de locatie van het Rensenpark, oftewel: locatie specifiek werk. Werken in natuurlijke materialen en/of inspiratie hebben de voorkeur.

Criteria
CBK Emmen nodigt kunstenaars uit die wonen en/of werken binnen een straal van zo’n 100 km rondom Emmen omdat er aan Studio ZOOkeeper geen verblijfplaats verbonden is. In je voorstel zien we graag ook opgenomen hoe jij de interactie met parkbezoekers wilt vormgeven, rekening houdend met de openingstijden van het park. We verwachten dat je minimaal 3 dagen per week op locatie bent.

Selectieprocedure
Een vakjury beoordeelt de ingezonden voorstellen en selecteert uiterlijk 15 juni 2021 de kunstenaar die als ZOOkeeper kan werken in de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021.

Vergoeding
Voor de periode van drie maanden ontvangt de ZOOKeeper € 2.500,- incl. BTW. Dit bedrag bestaat uit een honorarium van € 2.000,- plus € 500,- materiaalkosten. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Projectvoorstellen met motivatie kun je sturen naar ZOOkeeperEmmen@gmail.com.
Stuur ook je CV en voorbeelden van diverse eerdere werken of projecten (totaal maximaal 4 x A4) mee!
Deadline inzenden projectvoorstel is 31 mei 2021