Open Call #3

Emmen, november 2021

Nieuwe maker gezocht voor Studio ZOOkeeper

Studio ZOOkeeper is een inspirerende maakplaats in het voormalige dierenpark in het centrum van Emmen. Het is een werkplek voor kunstenaars uit Noord- en Oost-Nederland die nieuw werk willen maken. Er is geen overnachtingsmogelijkheid aanwezig in Studio ZOOkeeper. Periode: januari, februari, maart 2022. 


Ben jij op zoek naar een inspirerende plek om op onderzoek uit te gaan? Heb jij zin om voor een periode van drie maanden te experimenteren in een nieuwe omgeving? We zoeken voor Studio ZOOkeeper een nieuwe professionele kunstenaar die van januari t/m maart 2022 aan het werk gaat in Studio ZOOkeeper in Emmen. De studio is gesitueerd in het Rensenpark, midden in het centrum van Emmen en is geopend van 9.00 tot 17.00 uur.


Het Rensenpark is in ontwikkeling. Van voormalige dierentuin transformeert het park naar een culturele ontmoetingsplaats waar allerlei activiteiten plaatsvinden zoals het China Lights Festival op dit moment. Neem een kijkje in het Rensenpark en laat je inspireren. Wij zijn benieuwd hoe jij het park in je plan gaat verwerken. 

Voor de eindpresentatie van je werkperiode reserveer je de laatste week van maart 2022 om de resultaten van je periode als ZOOkeeper te laten zien in de studio. Centrum Beeldende Kunst Emmen verzorgt de PR en communicatie.     

 

Criteria
De kunstcommissie selecteert op basis van de volgende criteria:

- artistiek inhoudelijke kwaliteit

- haalbaarheid van je voorstel

- het betrekken van de parkbezoekers 

- presentatie van het eindresultaat

- mate van aanwezigheid in de studio


Selectieprocedure

De kunstcommissie van Studio ZOOkeeper nodigt na selectie twee kandidaten uit voor een persoonlijke toelichting (online). De nieuwe ZOOkeeper neemt vanaf 10 januari 2022 zijn/haar intrek in Studio ZOOkeeper. 


Vergoeding
De ZOOkeeper ontvangt voor de gehele periode  € 2.500,- incl. BTW. Dit bedrag bestaat uit een honorarium van € 2.000,- plus € 500,- materiaalkosten. Reiskosten en huisvesting worden niet vergoed.

Aanmelden

Projectvoorstellen met motivatie kun je sturen naar zookeeperemmen@gmail.com. Stuur ook je CV en voorbeelden van je werk/projecten mee (totaal maximaal 4 x A4). Deadline inzenden projectvoorstel is 30 november 2021. We streven ernaar om in de eerste week van januari de nieuwe ZOOkeeper bekend te maken.